Де Використовується Python І Чому Вам Потрібно Знати Цю Мову - The Old Coach (2024)

Read more about які бувають мови програмування here.

Тип даних задає як множину можливих значень даних, так і визначає операції, які можуть бути над ними виконані. Хоча процесор комп’ютера розуміє тільки машинну мову, людині непрактично писати програми на машинній мові. Така програма може мати тисячі або навіть мільйони бінарних інструкцій, і написання такої програми буде дуже обтяжливим процесом. Це означає, що програми на Python можна запускати в різних операційних системах без будь-яких змін. Підручник стане у нагоді всім, хто зацікавлений у вивченні популярної мови програмування Python, незалежно від того, чи вивчали ви інші мови програмування раніше. Підручник призначений як для програмістів-початківців так і для тих, хто вже створював програми на інших мовах програмування, але бажає перевірити своє розуміння алгоритмів, використовуючи мову Python.

В останні роки Python використовується у величезній кількості галузей — від машинного навчання до створення веб-сайтів та тестування програмного забезпечення. Нею можуть скористатися як розробники, так і інші спеціалісти. Наприклад, за допомогою Python було створено як алгоритм рекомендацій Netflix, так і програмне забезпечення, яке керує безпілотними автомобілями.

Де Використовується Python І Чому Вам Потрібно Знати Цю Мову - The Old Coach (1)

Python використовує спеціальні екрановані послідовності для рядків. Наприклад, \b для рядка означає «повернення на крок», але у мові регулярних виразів ця послідовність означає початок слова. Існує кілька схем кодувань, через які символьні рядки можуть бути перетворені в рядки байтів, наприклад ASCII і UTF-8.

Наприклад, щоб запустити рекламну компанію на FB, ми що робили? Страждали та формували цільову аудиторію вручну (обирали певні категорії людей, тестували ті чи інші групи оголошень на них). Тепер FB сам знаходить людей, які з найбільшою ймовірністю будуть купувати у вас прикраси чи новенькі Converse.

Користувач вводить число 25, але, коли ми запитуємо у Python значення age, виводиться ’25’ – введене число в рядковому форматі. Лапки, в яких знаходяться дані, вказують на те, що Python інтерпретує введення як рядок. Дуже розповсюджене твердження, що змінна – це контейнер для зберігання значень. Така аналогія справедлива для багатьох мов програмування (наприклад, C).

Є ще дві інструкції, пов’язані з блоком try-except, це finally і else. Для ознайомлення з таблицею пріоритетів операторів Python перейдіть на сайт з документацією . Кожен тип має специфічні правила використання і вони по-різному обробляються комп’ютером. Вивчайтеоснови Python віддалено, створюючи власний графік проходження, максимально зручний для вас. Велика частина бібліотеки Python легко портується і є кросплатформною, сумісна з Unix, Windows та macOS. Третій пункт – вивчення офіційної англомовної документації з Python.

І тут Python виходить за межі будь-якої конкуренції. Стандартна бібліотека Python є величезною, ви можете знайти майже всі функції, необхідні для вашого завдання. На додаток до великої вбудованої (стандартної) бібліотеки Python розробники мають доступ до багатьох безкоштовних зовнішніх бібліотек. Ці сторонні бібліотеки легко імпортувати та встановлювати за допомогою репозиторію PyPI (скор. від “Python Package Index”).

Булеві оператори мають більш низький пріоритет, ніж фрагменти коду, які вони порівнюють. Це означає, що спочатку вираховується результат фрагментів, а потім вони порівнюються. Ітеративне представлення ключів зручно для великих словників, окільки не вимагає часу і пам’яті для створення і збереження списку з цими ключами. Тому в Python 3 треба викликати функцію list(), щоб перетворити dict_keys у список. Якщо ключ вже існує у словнику, поточне значення буде замінено новим.

Роль викладача в освоєнні програмування важко переоцінити. Ця мова використовується в будь-якому програмному забезпеченні, про яке ви тільки можете подумати. Ви можете використовувати його для створення вебсайтів, штучного інтелекту, серверів, програмного забезпечення для бізнесу та багато іншого. Також застосовується в науці про дані, аналізі даних, машинному навчанні, інженерії даних, веброзробці, розробці програмного забезпечення та інших галузях. Є безліч модулів, що спрощують написання паралельних та/або розподілених застосунків на Python, таких як parallelpython[58], Pypar[59], pympi[60] та інші. GIL звільняється при виконанні коду більшості розширень, наприклад, NumPy/SciPy, дозволяючи на час розрахунків виконуватися іншому Python-ниті.

PyCharm – інтегроване середовище розробки для мови програмування Python. Наявна безкоштовна версія Community з усіченим набором можливостей. Гвідо ван Россум і Джелке де Бур, «Інтерактивне тестування віддалених серверів за допомогою мови програмування Python», CWI Quarterly, том four, випуск four (грудень 1991), Амстердам, стор. Джерело компілюється та запускається з коробки на більшості платформ UNIX. Python — це мова програмування високого рівня загального призначення, яку можна застосовувати до багатьох різних класів задач. У той час як для створення візуальної частини вебсайту ми переважно будемо використовувати такі мови, як HTML, CSS та JavaScript, для його невидимої частини ми часто вибираємо Python.

Якщо ви хочете вивчити цю мову та навчитися її застосовувати, вам ідеально підійде наша школа програмування. В DAN.IT є офлайн курси програмування, на яких від ви під наглядом викладачів-практиків отримаєте всі необхідні навички, і відразу після навчання зможете побудувати кар’єру програміста. GIL (Global Interpreter Lock)— проблема, притаманна CPython, Stackless та PyPy, але відсутня в Jython та IronPython. При своїй роботі основний інтерпретатор Python постійно використовує велику кількість потіконебезпечних даних. В основному це словники, в яких зберігаються атрибути об’єктів. Була зроблена спроба переходу до більш гранульованої синхронізації, проте через часті захоплення/звільнення блокувань ця реалізація виявилася занадто повільною[54].

Де Використовується Python І Чому Вам Потрібно Знати Цю Мову - The Old Coach (2)

Розробник може скористатися API для отримання доступу до функціоналу сторонньої програми чи сайту. Загальнодоступні API найчастіше передать дані у форматі JSON. Завдання, пов’язані з розробкою веб-клієнтів, можна виконувати і за допомогою сторонніх бібліотек Python. Стандартна бібліотека Python містить модуль struct, який обробляє бінарні дані.

  • Група новин і список розсилки пов’язані один з одним — якщо ви можете читати новини, немає необхідності підписуватися на список розсилки.
  • Наприклад, файл з назвою initiatives.docs має тип файла – документ Word, про що свідчить розширення .docs.
  • За допомогою фреймворків, таких як PyQt та Tkinter, Python використовується для створення крос-платформових десктопних застосунків.
  • Декодер ASCII згенерував виняток, оскільки байтовое значення 0xc3 некоректне у ASCII.

У мене був певний досвід використання Modula-2+, я поспілкувався з розробниками Modula-3 і прочитав звіт Modula-3. Modula-3 є джерелом синтаксису та семантики, які використовуються для винятків, а також деяких інших функцій Python. При цьому, на відміну від багатьох портованих систем, на кожній платформі Python підтримує характерні для даної платформи технології (наприклад, Microsoft COM).

Де Використовується Python І Чому Вам Потрібно Знати Цю Мову - The Old Coach (3)

Наприклад, у Unix використовується кількість секунд, що пройшли з півночі 1 січня 1970. Це значення часто називають epoch («епоха Unix»), і часто воно є найпростішим способом обмінюватися датою і часом між системами. Для отримання значення поточного робочого каталогу у вигляді рядка використовується функція os.getcwd(), а для переходу з поточного робочого каталогу у інший каталог – функція os.chdir(). Цього разу у запиті використовувалися чотири знаки ?

PEP 3000 рекомендує тримати вихідний код для серії 2.x, і робити випуски для Python 3.x за допомогою «2to3». Отриманий код не слід редагувати, поки програма повинна бути працездатною в Python 2.x. Відсутність статичної типізації є не стільки вадою інтерпретатора, скільки вибором розробника мови. Річ у тому, що в Python прийнята так звана «качина типізація». Через це типи переданих значень недоступні на етапі компіляції, та помилки на зразок AttributeError можуть виникати під час виконання.

Де Використовується Python І Чому Вам Потрібно Знати Цю Мову - The Old Coach (4)

Розширення файла, зазвичай, надає програма, у якій він був створений. Коли ви збираєтеся писати код, часто спочатку варто перевірити, чи існує стандартний модуль, який вже робить те, що ви хочете. Тепер ім’я record пов’язане з вашою змінною, хоча ви і використовуєте синтаксис вбудованої функції list(). Якщо змінна не існує, Python вирішує, що сталася помилка, і повертає виняток NameError. Наприклад, модуль math містить математичні функції, модуль random – функції для роботи з випадковими числами. Для кожного параметра функції можна визначити значення за замовчуванням.

В Python усе – булеві значення, цілі числа, числа з рухомою крапкою, рядки, складні структури даних, функції – реалізовано як об’єкти. Окрім того, для Python визначені рекомендації по стилю написання коду PEP8 . На відміну від багатьох інших мов, Python обов’язково вимагає, щоб блоки коду забезпечувалися відступами.

Це може бути щось просте, наприклад, синтаксична помилка, або щось складніше, наприклад, спроба виконати операцію додавання цілого числа до рядка. Розподілена система управління версіями Git (“гіт”) – невід’ємний інструмент будь-якого девелопера. Вона дозволяє вести історію розробки проекту з можливістю доступу до кожної збереженої версії.

Більшість ігор зі складною архітектонікою не можна написати на чистому Python. Проте без цієї мови таки не обійшлося протягом створення світу World of Tanks та Sims IV. Також, пропонуємо до перегляду безкоштовний вебінар на ITVDN під назвою “Як стати Python розробником у 2021 році?”. В ньому автор докладно розповідає про специфіку даної спеціальності, а також описує переваги навчання на Python Developer`a у навчальному центрі CyberBionic Systematics. Він використовується в роботі таких загальновідомих сервісів, як YouTube, Mozilla, Instagram, Facebook, Google, Dropbox і т. Попри те, що Python має досить самобутній синтаксис, одним із принципів дизайну цієї мови є принцип найменшого подиву.

Це оригінальна і найбільш підтримувана реалізація Python, написана мовою C. Kivy — це бібліотека, що призначена для розробки кросплатформних додатків (тобто вони працюють і на базі Windows, і Linux, і MacOS, й Android з IOS на додачу). Яскравий приклад — програма для управління розумним будинком чи системою банкоматів.

Створимо запит для API-пошуку за ключовим словом python, який повертає твіти за останні 7 днів. На сторінці порталу необхідно натиснути на кнопку Create an app і заповнити подробиці для вашого застосунку та погодитись з Умовами надання послуг. Після створення облікового запису розробника на порталі розробника ви можете перейти до порталу програм для розробників . Стандартний модуль Python binascii містить функції, які дозволяють конвертувати дані у бінарний вигляд і у різні представлення рядків, наприклад, у шістнадцяткове (з основою 16).

Де Використовується Python І Чому Вам Потрібно Знати Цю Мову - The Old Coach (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5957

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.